Arctic Adventure 2020 104 Arctic Happenings - Fit en gezond in bijzondere tijden

Arctic Happenings – Fit en gezond in bijzondere tijden

Arcti Adventure Happenings Nieuwsbrief

Nieuwsbrief van Arctic Adventure van 8 november 2020

Opnieuw zijn de coronamaatregelen strenger geworden. We hebben het er voorlopig mee te doen. Gelukkig lijkt het erop dat de tweede golf zijn hoogtepunt heeft gehad. Een van de nieuwe maatregelen is dat we tot half januari 2021 niet naar het buitenland mogen verhuizen. 

Reizen in coronatijd

Zweden is vanaf het begin van de coronacrisis altijd veilig en open geweest. Ik ga ervan uit dat dit de komende weken, maanden niet zal veranderen. Vooralsnog gaan de expedities in februari dus gewoon allemaal door.

Je kunt nu je expeditie al boeken en hiervoor gaan voorbereiden en trainen. Je kunt je deelname tot 2 maanden voor vertrek gratis annuleren. No questions asked. Natuurlijk laten we jou niet in de kou staan, wanneer je bij ons een reis geboekt hebt en de reis gaat toch niet door. Meer informatie over onze maatregelen vind je op deze pagina.
Expedities naar Zweden

Blijf bewegen

Of je nu wel of niet de komende winter met ons mee gaat, het is goed om te blijven bewegen. Door het thuiswerken is er waarschijnlijk een (flink) stuk van je dagelijkse beweging (naar werk fietsen, naar de bushalte wandelen, op werk lopen) weggevallen. En grote kans is dat je nu vaker een koekje of iets lekkers bij de koffie of thee neemt. Ik heb daarom een aantal leuke tips voor je om in conditie te blijven.

Sport en conditieoefeningen

Op mijn YouTube pagina vind je een playlist met een aantal video’s van de Nederlandse Bergsportvereniging. Het zijn ruim 20 video’s met oefeningen om bijvoorbeeld je enkelstabiliteit te verbeteren of de kracht in je bovenbenen te versterken. Met deze oefeningen die je thuis kunt doen, bereid je je lichaam voor op bewegingen die tijdens een expeditie goed van pas komen. Maar ook voor thuis is het handig om bewust van je lichaam te worden hoe je beter/efficiënter kunt bewegen en verplaatsen.
Sport en conditieoefeningen

Sporten met collega’s en vrienden

Thuis sporten is misschien minder leuk, maar als je met vrienden of collega’s in een appgroep zit, dan kan je een challenge met elkaar aangaan. Laat elkaar zien wat je iedere dag doet. Stuur de workout die je hebt gedaan door naar anderen om ze te motiveren. Je kunt natuurlijk ook in je pauze gaan wandelen en dan met je een collega video bellen. Zo wordt het bewegen ook nog eens gezellig. En vergeet tijdens de wandeling vooral niet te lachen naar de mensen die je tegenkomt, dat geeft positieve energie en motivatie.
 
En mocht je tijdens het werk even je focus kwijt zijn neem dan een mini-break. Loop die trap tien keer op en neer, doe een minuut jumping jacks of pak een springtouw! Zo heb je toch op een simpele manier je dagelijkse beweging te pakken.

Kleding en materiaal voor de expeditie

Naast werken aan je conditie en fitheid kun je je ook alvast op een andere manier voorbereiden voor een expeditie. Namelijk al vast nadenken over het materiaal dat je mee wilt nemen op expeditie. Ik heb daarom een aantal video’s gemaakt waarin ik uitleg geef over het materiaal en kleding dat je nodig hebt.

Heb je vragen?

Ik kan me goed voorstellen dat je met ons meewilt op expeditie maar toch een aantal vragen hebt. Natuurlijk kan je dan altijd mailen. Je kunt echter ook een belafspraak met mij inplannen. Dan neem ik 30 minuten de tijd voor je, om al je vragen te beantwoorden.

Maak een afspraak voor al je vragen!

Overzicht Expeditietochten

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Laatste plekken beschikbaar. Neem nu meteen een optie.Bekijk het expeditie-overzicht
+ +
App nu met Henk-Jan
1
Heb je een vraag? Even Appen?
Ik geef graag advies over de reis.
Klik op de knop 👇👇