Arctic Adventure 2020 106 Arctic Happenings - Haal de Arctic naar je toe!

Arctic Happenings – Haal de Arctic naar je toe!

Arcti Adventure Happenings Nieuwsbrief

Nieuwsbrief van Arctic Adventure van 7 februari 2021

Het is niet anders… We moeten nog even wachten tot we weer naar het buitenland mogen. Laten we de Arctic daarom hierheen halen. De versgevallen sneeuw en aanhoudende vorst de komende week helpen in ieder geval alvast mee. Wow wat was ik blij, toen ik vanochtend naar buiten keek en een witte wereld zag! Jij ook? 

Maar … er zijn meer manieren om het Noordelijke gevoel te ervaren. In deze Nieuwsbrief vertel ik je hoe je dat doet. Daarnaast lees je over twee nieuwe expedities in de Zomer en Najaar. Je hoeft dus niet nog een jaar te wachten om met ons mee te kunnen gaan naar de Arctic! Ik wens je veel plezier met het lezen.

Online Kookworkshop – Zweedse Keuken

De Zweedse keuken bestaat uit meer dan de gehaktballetjes die je van de Ikea kent. Wat dacht je bijvoorbeeld van Kroppkakor en Ostkaka? Tijdens de online kookworkshop op zondag 21 februari tussen 3 en 5 uur leer je twee gerechten uit de Zweedse provincie Småland maken. 

Kroppkakor zijn een soort van aardappelknoedels die traditioneel gevuld worden met een spek/ui/piment vulling. Wanneer je dat wilt, kun je ook een vegetarische versie maken. Ostkaka betekent kaaskoek. Tijdens de workshop maak je de ‘snelle’ variant met hüttenkäse. Voor erbij maken we drottningsylt, dat is een jam van frambozen en blauwe bessen. Smullen maar!
 
De workshop wordt gegeven via Zoom. Je gaat samen koken met een professionele Zweedse kok. Vooraf krijg je een boodschappenlijst zo dat je alle benodigde producten in huis kan halen. Verder krijg je ook een lijst met de benodigde gereedschappen. 
Meld je nu aan voor de Zweedse kookworkshop – Småland

Spannende Scandinavische Series

Hoe leuk is het nadat je deze heerlijke gerechten hebt gegeten de avond een spannend en passend vervolg te geven. Op dit moment zijn er veel goede series en films op Netflix die afspelen in Noorwegen, Zweden of IJsland. Ik neem er een aantal met je door. 
Ga direct naar Netflix door op de titel te klikken of bekijk eerst de trailer door op de foto te klikken. 

Trapped  speelt zich af op IJsland. Kort nadat een ferry de haven van het IJslandse dorpje Seydisfjördur binnenvaart, spoelt een verminkt lijk aan. Politie-inspecteur Andri vermoedt dat de dader aan boord is en probeert alle passagiers aan boord te houden. Wanneer diezelfde dag een heftige sneeuwstorm aan land komt, is de situatie niet langer houdbaar. Niemand kan het dorp nog in of uit – ook de moordenaar niet. Alle inwoners worden opeens verdachten, maar ze zijn ook allemaal in gevaar.

In Springvloed verdiept politierekruut Olivia Rönning zich na 25 jaar opnieuw in een cold case van een sadistische moord op een zwangere vrouw. Om de zaak op te kunnen lossen gaat ze naar de hoofdcommissaris van de politie, Tom Stilton, die destijds betrokken was bij het onderzoek. Hij is inmiddels zwerver en denkt niet graag terug aan zijn vorige leven. Toch lukt het Oliva om met de hulp van Tom langzaam steeds dichter bij de oplossing te komen.

Tot slot nog een serie die in Noord-Zweden afspeelt. Precies het gebied waar veel van onze expedities zijn: Midnight Sun. De Franse politieagente Kahina Zadi reist naar Noord-Zweden om een brutale moord op een Franse burger te onderzoeken. Er vallen meerdere slachtoffers tijdens het onderzoek en een tien jaar oud geheim tussen de inwoners van een stad staat centraal bij de verschillende moorden. Kahina komt een meedogenloze seriemoordenaar op het spoor met een bijzonder plan. 

Nieuwe expedities in de zomer

Dezelfde lange midzomernachten maken we ook mee tijdens twee nieuwe expedities in de zomer. Zoals de Forces of Nature Trekking op IJsland. Een week lang wanen we ons in een mysterieuze wereld. De wereld van lava, hotsprings, breuklijnen en vulkanen. Maar ook de wereld van walvissen, vogels en watervallen.

Het begint de eerste dag al goed. We gaan met een zeilboot walvissen spotten. Met een kleine groep onder begeleiding van de schipper. Daarna trekken we landinwaarts, richting de Asbyrgi: De ‘Godenburcht‘. Een prachtige valei in de vorm van een paardenhoef. Dagelijks leggen we 15 km af over paden en dwars door natuur. De route gaat langs de waterval Dettifoss. De grootste waterval van Europa. We lopen ook over lava, over ‘nieuw land’.

Onze route ligt precies op de breuklijn. Met als hoogtepunt de vulkaan Krafla. Aan het einde van de reis wachten er warmwaterbaden om heerlijk te ontspannen en na te genieten. 

Ga mee! Een ontdekkingsreis langs de natuurkrachten van IJsland.

Daarnaast is er nog een andere nieuwe toffe reis: de Kano & Wandel Trekking in Zuid-Zweden. We doen deze expeditie in de midzomer en in het najaar. Een week lang struinen door de Zweedse natuur. Eerst gaan we per kano de omgeving verkennen. We leggen aan waar we willen en overnachten op onbewoonde eilanden. Dat is de vrijheid die ze in Zweden Allemansrätt noemen. Het recht van iedereen om van de natuur te genieten.

Na drie dagen kanovaren pakken we de rugzak en lopen we terug naar ons beginpunt. Met kaart en kompas vinden we onze weg. We lopen een gedeelte van de Skåneleden en Blekingeleden. Prachtig loofbos omringt ons aan alle kanten. Onderweg nemen we een duik in verfrissende meren. We overnachten in een echte Zweedse “Vindskydd” met de mogelijkheid om een kampvuur te maken en te genieten van de Midzomernacht.

Dwalen over Zweedse meren en door open landschap.

Wat je ook doet blijf gezond!

Covid-19 maatregelen van Arctic Adventure.

Onze geld terug garantie

Wil jij graag met een expeditie van Arctic Adventure mee?
Dan is het fijn om te weten dat wij niet met reisvouchers werken.
Gaat de reis niet door vanwege een negatief reisadvies?
Dan krijg je je geld terug. Wel zo makkelijk. Wel zo helder.

Overzicht Expeditietochten 2021

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Laatste plekken beschikbaar. Neem nu meteen een optie.Bekijk het expeditie-overzicht
+ +
App nu met Henk-Jan
1
Heb je een vraag? Even Appen?
Ik geef graag advies over de reis.
Klik op de knop 👇👇