• Manhauling tijdens de Groenalnd expeditie
  • tent met sneeuwmuur op Groenland
  • Tenten op Groenland tijdens een expeditie
  • Sastrugies op Groenland

Black Label Expedities

The real deal voor de diehard avonturier. Zware tochten die fysiek en mentaal uitdagend zijn.

BLACK LABEL EXPEDITIES

The real deal voor de diehard avonturier. Zware tochten die fysiek en mentaal uitdagend zijn.

Logo Arctic Adventure Black Label ExpeditiesExpedition Major ❆❆❆
Black Label expedities

The real deal. Expedities voor de diehard avonturier. Fysiek zwaar. Mentaal uitdagend. Lange tochten in de kou. Denk aan de Zuidpool, Noordpool of Groenland. Deze expedities vergen ervaring en een degelijke voorbereiding. We leggen per dag tussen de 20 en 30 kilometer af met ski’s en een slee. Dit zijn de extreem zware expedities.

Wat maakt jou geschikt voor Black Label?

Black Label is wel even doorbijten. Ook bij de training. Dus bereid je je hierop voor: je gaat 20 kilometer wandelen, met een rugzak van 20 kilo. En dat dan 20 dagen achter elkaar. Je kunt trainen door 20 kilometer aan één stuk hard te lopen of te joggen. Je kunt jezelf ook voorbereiden op Black Label door kilometers te lopen met autobanden aan je middel vastgemaakt die achter je aan slepen. Dat doet de gids ook, die je meekrijgt op deze expeditie.

Wat voor eigenschappen hebben onze Black Label deelnemers?

Eén van onze gidsen zegt: “Je moet echt een gaatje in je hoofd hebben.” Nou ja, wat hij precies bedoelt, mag je zelf bedenken. Wat in elk geval belangrijk is, is dat je blindelings je tent kunt opzetten. En je moet een type zijn dat houdt van afzien. Als jij ervan geniet dat iets een beetje pijn doet doordat het zwaar is, dan past Black Label bij jou.

Wat leer je tijdens een Black Label expeditie?

We zijn vaak weken afgesneden van de buitenwereld en volledig zelfvoorzienend. Dat betekent dat je totaal bent overgeleverd aan jezelf. Gebeurt er iets? Dan moeten wij ons als groep 48 uur lang redden in dit onbegaanbare gebied. Vóór de hulpdiensten er kunnen zijn. Dat is heel spannend, maar het sterkt je ook in waar je zelf allemaal toe in staat bent. De gids die je meekrijgt, is zeer ervaren.

Je gaat een stap verder. Je wordt niet alleen één met de natuur. Als jij een stap in de sneeuw zet, dan bén je er. Je bent op je plek. Je wordt zelfs één met de elementen: als het stormt, ben jij de storm. Is het -30 graden, dan bén jij -30. Je voelt het niet, want je past je aan. Je bent in het hier en nu en je geniet ervan.

Resultaat van Black Label

Je bent nooit verder van je 9 tot 5-baan afgeweest dan nu. Zo totaal in het nu als je bent met Black Label ben je nooit. Een unieke ervaging.

Wil je mee? Neem dan contact op om je deelname te bespreken.

Laatste plekken beschikbaar. Neem nu meteen een optie.Bekijk het expeditie-overzicht
+ +
App nu met Henk-Jan
1
Heb je een vraag? Even Appen?
Ik geef graag advies over de reis.
Klik op de knop 👇👇