Sami Blood Film

Arctic Happenings – Een hart onder de riem

Arcti Adventure Happenings Nieuwsbrief

Nieuwsbrief van Arctic Adventure van 29 maart 2020

 
Hoe is het nu met jou? Ons dagelijks leven is de afgelopen week is flink veranderd.
Lukt het je een beetje om een nieuw ritme te vinden en je dagen op een prettige en/of zinvolle manier in te vullen?

Om mij heen zie ik allerlei mooie initiatieven hoe mensen er het beste van maken. Hoe mensen anderen helpen die deze hulp of steun goed kunnen gebruiken. Natuurlijk is het wennen. Je bewegingsvrijheid is ineens een stuk kleiner geworden en je kunt even niet meer met mensen afspreken.

Tegelijkertijd betekent het ook, dat je ineens tijd krijgt voor andere dingen. Klusjes die je telkens maar vooruit had geschoven, kun je eindelijk gaan doen. Of eindelijk eens de rust in jezelf zoeken. Even niets meer hoeven of moeten. Je zal zien dat die rust je uiteindelijk veel oplevert.

Ik heb geen idee hoe lang deze periode gaat duren. Maar ik weet zeker, dat we er met z’n allen sterker en beter uitkomen. En wellicht dat je dan volgend jaar meegaat me een van onze expedities. 

En mocht jij je vervelen, dan heb ik wat tips voor je. Ik heb een aantal boeken, films en series voor je opgezocht die zich afspelen in het gebied waar onze expedities plaatsvinden. Op die manier kun je dan toch even in Noorwegen of Zweden zijn. 

Inspiratie voor de komende periode

Nooit meer slapen Willem Frederik Hermans Arctic Happenings - Een hart onder de riem

Nooit meer slapen – Willem Frederik Hermans

Wellicht heb je het boek ooit wel op de middelbare school gelezen, misschien nog niet. Dan is dit je kans. Noot meer slapen gaat over een geoloog die in het moerassige Noorden van Noorwegen wetenschappelijk onderzoek gaat doen. Hij hoopt dat hem op deze reis iets groots te wachten staat, dat zijn naam aan een belangrijk wetenschappelijk feit zal worden verbonden.


De Doodsvogel Samuel Bjørk Arctic Happenings - Een hart onder de riem

De Doodsvogel – Samuel Bjørk

In deze thriller probeert een rechercheteam de moord van een tienermeisje op te lossen. Tijdens het proces duikt er een verontrustend filmpje op waarin vaag iemand te zien is die verkleed is als uil, de doodsvogel. De boeken van Samuel Bjørk worden over de hele wereld gelezen. Inmiddels is er een hele serie over dit rechercheteam. Dus mocht dit boek je bevallen, kun je nog even vooruit.


Gerrit Jan Zwier er gaat niets boven zweden Arctic Happenings - Een hart onder de riem Gerrit Jan Zwier altijd noorwegen Arctic Happenings - Een hart onder de riem

Iets heel anders zijn de boeken van Gerrit Jan Zwier.

Gerrit Jan Zwier studeerde biologie, geografie en antropologie. Als schrijver en reisjournalist is hij gefascineerd door noordelijke gebieden. Hij heeft inmiddels een flink aantal boeken geschreven. Waaronder boeken over Zweden en Noorwegen.


Sami Blood FilmTot slot nog een tip voor een bijzondere film:

Sami Blood

Een film over de Sami, een rendierherdersvolk in Lapland. Centraal staat de veertienjarige Elle-Marja  en de zoektocht naar haar identiteit. Op school ontdekt ze dat de mogelijkheden van de Sami zich beperken tot een herdersbestaan. Om haar dromen na te kunnen jagen, wordt ze gedwongen afstand te doen van haar cultuur en de banden met haar familie te doorbreken.

Natuurlijk kun je ook alvast op de website kijken voor de reizen in 2021. Dan kun jij je daar lekker op voorbereiden.

Overzicht Expeditietochten 2021

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Laatste plekken beschikbaar. Neem nu meteen een optie.Bekijk het expeditie-overzicht
+ +
App nu met Henk-Jan
1
Heb je een vraag? Even Appen?
Ik geef graag advies over de reis.
Klik op de knop 👇👇