Eduard Bollebakker

Arctic Happenings – Van patiënt met Leukemie naar expeditie deelnemer!

Arcti Adventure Happenings Nieuwsbrief

Nieuwsbrief van Arctic Adventure van 30 augustus 2020

Het zal je maar gebeuren …. Dat van de ene op en de andere dag je wereld ineens (even) op z’n kop lijkt te staan. Dat overkwam Eduard Bollebakker (47). Eduard is een ‘oude’ commando maat van mij.   
 
Eind juli 2019 kreeg Eduard de diagnose Acute Myeloïde leukemie. Veel tijd om na te denken had hij niet want drie dagen later werd hij opgenomen in het Maxima MC en zat aan zijn eerste chemokuur. Normaliter werk Eduard in ditzelfde ziekenhuis als anesthesie assistent.

Na een half jaar verschillende opnames inclusief chemo en een stamceltransplantatie werd Eduard eind december 2019 uit het ziekenhuis ontslagen. Hij was vrij van kanker en de stamceltransplantatie was aangeslagen.

Geweldig nieuws, natuurlijk.

Maar er is nog meer ….

“Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat ‘afleiding’ een goed medicijn is om door een zware periode heen te komen.”

Een negatieve periode omzetten in iets positiefs

Tijdens die laatste periode gebeurde er nog iets bijzonders. Eduard bedacht een manier hoe hij deze negatieve periode kon omzetten in iets positiefs. Zo ontstond het plan om geld in te zamelen voor Het Prinses Maxima Centrum.

“Ik werd getriggerd door de projecten die Ambassadeur Bas Smit en Nicolette van Dam initiëren. Fantastisch hoe deze projecten een deel van de ziekte bij patiënt en ouders kunnen verzachten. Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat ‘afleiding’ een goed medicijn is om door een zware periode heen te komen.”

Een positieve mindset en doelen stellen

Een positieve mindset heeft Eduard tijdens het ziekteproces en revalidatie enorm geholpen. Daarom wil hij begin volgend jaar, 14 maanden na de stamceltransplantatie, deze periode afsluiten met een fysieke uitdaging. Met 7 van zijn beste vrienden gaat hij een historische tocht afleggen; De ‘Heroes of Telemark’ Memorial Expedition. Een tocht van 104 km op tourskies, door de sneeuw, bij -20 graden, met ieder een slee achter ons aan, 7 dagen lang.

“Hoe fantastisch is het om deze unieke, fysiek en mentaal zware ervaring te delen met 7 van mijn beste vrienden die altijd klaar hebben gestaan voor, tijdens en na mijn ziekte!”

Je kunt je waarschijnlijk voorstellen dat ik enorm geraakt was door dit verhaal en initiatief van Eduard. Vanuit Arctic Adventure hoefde ik er dus ook niet lang over na te denken om deze reis te sponsoren. Ik wil namelijk dat Eduard met deze tocht zo veel mogelijk geld gaat ophalen voor het Prinses Maxima Centrum.

Steun het doel van Eduard

Ik hoop dat je door het lezen van dit verhaal ook geïnspireerd bent. Je hoeft daarvoor niet mee op expeditie. Je kunt namelijk zijn tocht sponsoren. Ga daarvoor naar zijn website en kijk hoe jij dat kunt doen. 
Steun het doel van Eduard

Arctic Adventures denkt met je mee

Ik kan me ook voorstellen, dat je zelf geld wilt inzamelen voor een goed doel of project en een sponsortocht wilt initiëren. Vanuit Arctic Adventure denken we graag met je mee. Hoe tof is het namelijk om door middel van onze expedities geld op te kunnen halen voor een bijzonder doel.  
Meer weten?

Overzicht Expeditietochten

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Laatste plekken beschikbaar. Neem nu meteen een optie.Bekijk het expeditie-overzicht
+ +
App nu met Henk-Jan
1
Heb je een vraag? Even Appen?
Ik geef graag advies over de reis.
Klik op de knop 👇👇