Tessa Karing met een husky

Arctic Happenings – Vertrouw op de flow van het leven

Arcti Adventure Happenings Nieuwsbrief

Nieuwsbrief van Arctic Adventure van 20 september 2020

Druk, druk, druk. We zijn continu bezig met plannen, schema’s maken, inschatten hoe lang iets duurt, onze tijd optimaal gebruiken en alles zo efficiënt mogelijk doen. Leef jij ook op die manier? Of is er ook ruimte dat je openstaat voor het leven, dat je meebeweegt met de flow?
 
Ik las laatst een interessant artikel over wat die flow verstoort. Volgens dat artikel is de vijand van de flow alles wat je wegtrekt van het NU. Denk bijvoorbeeld aan afleidende gedachten, het terugvallen in patronen, excuses om andere dingen te gaan doen, verleidende voorstellen van anderen.

Leven vanuit vertrouwen

Wil je echt in de flow zitten, houd je focus dan op datgene wat je aan het doen bent en waar je naar toe wit. Je hebt daarbij de keus om te leven vanuit vertrouwen of angst. Je kan ook zeggen dat je een keuze hebt voor het avontuur of voor controle. Waar kies jij voor?
 
Als je besluit te leven vanuit vertrouwen kom je ongetwijfeld uitdagingen op je pad tegen. Maar wanneer je focust op waar je naar toe wilt en stappen blijft zetten, kom je er achter dat die uitdagingen of tegenslagen uiteindelijk best meevallen.

Loslaten van controle

Leven vanuit vertrouwen betekent dus loslaten van de controle. Wanneer jij namelijk vindt dat het leven op een bepaalde manier moet lopen, dat het leven precies gaat zoals jij het bedacht hebt, dan sta je niet open voor wat er allemaal mogelijk is. Op die manier heb je de kans dat het leven je tegenwerkt.

Het leven laat zich echter niet leiden,
het kan alleen geleid worden.  

Cadeaus van het leven

Wanneer je leert te zien wat er gebeurt als je je overgeeft, meegaat in de stroom van het leven, in de flow, dan ontstaat er ruimte. Ineens valt er van alles naar je toe. Dat zijn de cadeaus van het leven. Gun jij jezelf ook zo’n mooi cadeau?
 
Ga dan mee met de Expeditie Go with the Flow van 14 tot en met 21 februari 2021 in Noord Zweden. Hartje winter komt alles daar tot stilstand. De natuur staat stil, het landschap staat stil, jij staat stil. Bedekt onder een deken van sneeuw komt alles tot rust.
Wil jij in een flow leven?

In een staat van flow

Dagelijks leggen we zo’n 20 kilometer af door bevroren landschappen. Genieten van de natuur en de eindeloze vlakte. De eerste dag is zwaar, koud en vraag je je af waar je aan begonnen bent. De tweede dag kom je tot rust en wen je aan de kou. Op dag drie kom je tot inzicht. Een persoonlijk inzicht met besef waar het bij jou om draait. Alles is helder, duidelijk en te verklaren. Je komt in een staat van flow.

Het ritme van de natuur wordt jouw ritme.

Het beste van de Arctic

Met de Go With The Flow expeditie volgen wij de bevroren rivier Torneälven. Tijdens de expeditie maak je het beste mee van de Arctic. We volgen de flow van het landschap. Door dalen en over rivieren en meren. De tocht kan op momenten best pittig zijn. We leggen dagelijks 15 tot 20 kilometer af. Dus een beetje doorbijten op z’n tijd.

Dit schreef Tessa die in 2019 mee is geweest:

“Ik vond het zo super gaaf om te doen. Intens genieten terwijl je ook een bikkelharde fysieke uitdaging aangaat (en natuurlijk een aantal mentale uitdagingen). Wat een prachtig cadeau aan mezelf en vooral wat en prachtig cadeau aan mijn leven. De natuur op zo’n rustige mooie serene manier ervaren. De kou trotseren, mijn grenzen verleggen, op de groep durven steunen, elkaar vertrouwen. Er vol voor gaan.”

Vertrouwen op de flow van je lijf en het leven.

“En kei-hard genieten. Om je heen kijken en intens gelukkig zijn. Vroeg opstaan en de zon zien opkomen en er weer he-le-maal zin in hebben. En dan die honden. Je eigen slee mogen rijden, wat voelde ik me machtig en dierbaar ;-).
 
Dit is een no-brainer voor mensen die wel van een uitdaging houden, bereid zijn zichzelf (fysiek & mentaal) uit te dagen, kunnen vertrouwen op de flow van je lijf en het leven.”

Ik ga mee op expeditie

Overzicht Expeditietochten

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Laatste plekken beschikbaar. Neem nu meteen een optie.Bekijk het expeditie-overzicht
+ +
App nu met Henk-Jan
1
Heb je een vraag? Even Appen?
Ik geef graag advies over de reis.
Klik op de knop 👇👇