BEN JIJ KLAAR VOOR ZWEDEN?

Ga mee met één van onze avontuurlijke expedities in Zweden.

Winterse expedities en trektochten in Zweden.

Zweden, het land van elanden en oneindige bossen. Midden in de winter trekken we door prachtige gebieden. Wit. Overal waar je maar kijkt, zie je sneeuw. Zweden staat bekend om zijn eindeloze bossen. De kans is dus groot dat de tocht plaats vindt in en door een van deze wouden.

Voor de winterse tochten vind je de mooiste gebieden voornamelijk in Noord Zweden. In het Noorden ligt de Plaats Abisko. Dit is het beginpunt voor een van de bekendste trektochten van Zweden. De Kungsleden. Oftewel, het koningspad. Die tocht gaat vanaf Abisko naar het Zuiden. Langs de Lapporten. Een prachtige bergformatie gevormd door gletsjers die hier in de ijstijd stroomden. Dit is ook het gebied van de hoogste berg van Zweden. Kebnekaise. Ten Zuiden van Kebnekaise kom je al gauw in de echte wildernis. Sarek. Een prachtig gebied waar je nog heerlijk kunt dwalen en verdwalen. De reis hier naartoe duurt vanaf Utrecht al snel twee hele dagen.

Bekijk het Noorderlicht in Zweden

Ver boven de poolcirkel is er grote kans om het Noorderlicht te zien. De Aurora Borealis. Dit natuurverschijnsel is er het hele jaar door. Maar het Noorderlicht is vooral in de winter te zien. Dat komt omdat het donker moet zijn. Als er veel licht is dan kun je het Noorderlicht niet zien. Net als dat je overdag geen sterren kan zien. Verder moet het onbewolkt zijn. Het Noorderlicht ontstaat hoog in de atmosfeer, boven de wolken. Door de zonneactiviteit komen elektronen op de aarde af. Bij het magnetisch veld van de pool worden deze deeltjes naar de aarde toe getrokken. Dit veroorzaakt het noorderlicht. Een prachtig lichtverschijnsel wat je echt een keer gezien moet hebben.

Dus zet deze maar op je bucketlist om tijdens een van de expedities van Arctic Adventure te ontdekken.

Zweden, land van duizenden meren

Verder zijn er de meren. Verspreid over het land liggen duizenden meren. Overblijfselen van de laatste ijstijd. In de winter zijn deze bevroren en dienen voor ons als een snelweg door het landschap heen. Heerlijk om je eigen spoor te trekken door de maagdelijk witte sneeuw.

De dieren in Zweeds Lapland

Er is een grote kans dat we wild zien tijdens onze tochten. De bossen zijn het domein van elanden. Dus de sporen zullen we zeker tegen gaan komen. Maar of de eland zichzelf ook laat zien is altijd maar de vraag. Verder zijn de rendieren aanwezig. Grote kuddes dwalen door Zweeds Lapland heen.

Andere dieren die we soms zien zijn de poolvos of de ripan. Deze laatste staat ook wel bekend als de alpensneeuwhoen en is het symbool van Kiruna. De grootste stad in de omgeving. En bovendien de grootste gemeente van Zweden.

Lees meer over de Ripan op Wikipedia.

Onze expedities in Zweden

In Zweden organiseren we de Blue label expedities en Red label expedities Laagdrempelige expedities voor de sportieveling met doorzettingsvermogen.

Onze expedities in andere landen

We organiseren ook expedities in andere landen. Bijvoorbeeld in de Heroes of Telemark expeditie in Noorwegen of de Oversteek van de ijskap van Groenland.

Onze expedities in Zweden

Open WhatsApp
Heb je een vraag? Even Appen?
Ik geef je graag advies over je deelname.
Stuur me een WhatsApp bericht.
Groeten, Henk-Jan
Powered by