• Heroes of Telemark Expeditie in Noorwegen
  • Tenten op Groenland tijdens een expeditie
  • Hutten tijdens de Heroes of telemark Expeditie op de Hardangervidda in Noorwegen
  • Husky tocht in Zweden door het bos in Lapland

Ben jij klaar voor Zweden?

Ga mee met een van onze avontuurlijke expedities in Zweden.

BEN JIJ KLAAR VOOR ZWEDEN?

Ga mee met één van onze avontuurlijke expedities in Zweden.

Onze expedities in Zweden

Beleef winterse expedities en trektochten in Zweden

Je kunt mee naar Zweden, het land van elanden en oneindige bossen. Midden in de winter trekken we door prachtige gebieden. Wit. Overal waar je kijkt, zie je sneeuw. Zweden staat bekend om zijn eindeloze bossen. De kans is  grot dat je een tocht maakt door één van deze wouden.

In het Noorden ligt de Plaats Abisko. Dit is het beginpunt voor een van de bekendste trektochten van Zweden. De Kungsleden. Oftewel, het koningspad. Die tocht gaat vanaf Abisko naar het Zuiden. We gaan langs de Lapporten. Een prachtige bergformatie gevormd door gletsjers in de ijstijd. Dit is ook het gebied van de hoogste berg van Zweden: Kebnekaise. Ten zuiden van Kebnekaise kom je al gauw in de echte wildernis. Sarek. In dit uitgestrekte kun je nog heerlijk dwalen en verdwalen. De reis naar Sarek duurt vanaf Utrecht al snel twee hele dagen.

Bekijk het Noorderlicht in Zweden tijdens een expeditie

Ver boven de poolcirkel heb je de grootste kans om het Noorderlicht te zien. De Aurora Borealis. Dit natuurverschijnsel is er het hele jaar door. Maar in de winter zijn omstandigheden ideaal voor het Noorderlicht. Hoe dat komt? Het moet donker genoeg zijn. Als er veel licht is, kun je het Noorderlicht niet zien. Net als bij ons de sterren overdag. Verder moet het onbewolkt zijn.

Wat het Noorderlicht precies is? Het Noorderlicht ontstaat hoog in de atmosfeer, boven de wolken. Door de zonneactiviteit komen elektronen op de aarde af. Bij het magnetisch veld van de pool worden deze deeltjes naar de aarde toe getrokken. Dit veroorzaakt het Noorderlicht. Een uniek lichtverschijnsel dat je een keer gezien moet hebben.

Dus zet deze maar op je bucketlist. En kom het Noorderlicht ontdekken tijdens een van de expedities van Arctic Adventure.

Zweden, land van duizenden meren

Zweden ligt vol met enorme meren. Verspreid over het land vind je duizenden meren. Op deze overblijfselen van de laatste ijstijd wordt de alternatieve elfstedentocht geschaatst. In de winter zijn ze ltijd bevroren en dan gebruiken wij ze voor vervoer. Ze zijn voor ons als een snelweg door het landschap heen. Heerlijk om je eigen spoor te trekken door de maagdelijk witte sneeuw.

De dieren in Zweeds Lapland

Er is een grote kans dat we wild zien tijdens onze tochten. De bossen zijn het domein van elanden. Hun sporen komen we zeker tegen. Maar of de eland zichzelf ook laat zien, is altijd maar de vraag. Verder zijn er rendieren om ons heen. Grote kuddes dwalen door Zweeds Lapland.

Andere dieren die we soms zien zijn de poolvos of de ripan. Deze laatste staat ook wel bekend als de alpensneeuwhoen en is het symbool van Kiruna. De grootste stad in de omgeving. En bovendien de grootste gemeente van Zweden.

Lees meer over de Ripan op Wikipedia.

Onze expedities in Zweden

Ook jij kunt dit meemaken. Je kunt één worden met de natuur tijdens één van onze expedities. In Zweden organiseren we de Blue label expedities en Red label expedities. Laagdrempelige expedities voor de sportieveling met doorzettingsvermogen.

Onze expedities in andere arctische landen

We organiseren ook expedities in andere landen. Bijvoorbeeld:

App nu met Henk-Jan
1
Heb je een vraag? Even Appen?
Ik geef graag advies over de reis.
Klik op de knop πŸ‘‡πŸ‘‡