• Heroes of Telemark Expeditie in Noorwegen
  • tent met sneeuwmuur op Groenland
  • Tenten op Groenland tijdens een expeditie
  • Hutten tijdens de Heroes of telemark Expeditie op de Hardangervidda in Noorwegen
  • Husky tocht in Zweden door het bos in Lapland

Ben jij klaar voor Noorwegen?

Ga mee met een van onze avontuurlijke expedities in Noorwegen.

BEN JIJ KLAAR VOOR NOORWEGEN?

Ga mee met één van onze avontuurlijke expedities in Noorwegen.

Onze expedities in Noorwegen

Winterse expedities en trektochten in Noorwegen

Noorwegen is het land van natuur, natuur en nog eens natuur. Met slechts 4,7 miljoen inwoners is het ook nog eens het gelukkigste land ter wereld. Wij mogen ons ook gelukkig prijzen, want we ondernemen de mooiste expedities in de winterse natuur in Noorwegen.  Noorwegen staat bekend om zijn fjorden. Maar ook de binnenlanden zijn een bezoek meer dan waard. Denk maar eens Europa’s grootste hoogvlakte. De Hardangervidda.

Noorwegen is als één van de weinige landen in Europa geen lid van de Europese Unie. Geen probleem. Je kunt Noorwegen zonder visum binnengaan als je uit Nederland kom. Hier geen euro, want de Noren betalen met hun eigen munt. De Noorse Kroon. Dat geeft een reis extra charme. Noorwegen grenst aan 3 andere noordelijke landen: Zweden, Finland en Rusland.

Bekijk het Noorderlicht in Noorwegen tijdens een expeditie

Ver boven de poolcirkel heb je de grootste kans om het Noorderlicht te zien. De Aurora Borealis. In de winter zijn omstandigheden ideaal voor het Noorderlicht. Wanneer zien we het Noorderlicht?

  • Als het donker genoeg is.
  • Als het onbewolkt is.

Wat voor natuurverschijnsel is het Noorderlicht?

Het Noorderlicht ontstaat hoog in de atmosfeer, boven de wolken. Als de zon actief is, schiet zij elektronen naar de aarde. Dat gebeurt altijd als de zon er is. Het magnetisch veld van de pool trekt de elektronen naar de aarde toe. Dit geeft een uniek lichtverschijnsel dat je een keer gezien moet hebben. Het Noorderlicht.

Je kunt het Noorderlicht ontdekken tijdens een van de expedities van Arctic Adventure.

Het Noorse landschap toont een land van uitersten

Noorwegen staat bekend om haar uitgestrekte kustlijn. Zou je die helemaal achter elkaar leggen, dan kom je uit in Rome. Doordat de kustlijn wordt doorsneden met fjorden, is hij kartelig en grillig. Het bijzondere aan dit land is dat het 47 nationale parken heeft. Alle grote steden van dit land liggen aan de kust: Oslo, Bergen, Stavanger, Trondheim en Drammen. De stad Tromsø van ongeveer 65.000 inwoners is één van de grootste steden boven de poolcirkel.

Bijzonder is dat dit land bestaat uit twee niveaus: je hebt de kust met fjorden waar je in kunt varen. In de zomer worden cruises gemaakt langs deze kustlijn en bekijken de gasten aan boord de ontzagwekkende fjorden. Maar je kunt ook alles van bovenaf bekijken. Hoge plateaus zijn onder meer de Dovrefjell en de hoogvlakte Hardangervidda. Het hooggebergte van Noorwegen is Jotunheimen met de gebergten Hurrungane en Breheimen. In dit deel bevinden zich de hoogste toppen, zoals de Galdhøpiggen met 2469 meter en de Glittertind van 2454 meter.

De dieren in winters Noorwegen

Er is een grote kans dat je wild tegen komt in Noorwegen. In de Hardangervidda zijn kuddes met wilde rendieren. Een van de laatste kuddes in Europa. Verder is er de muskusos te vinden. Een prachtig dier dat een winter van -40 makkelijk kan overleven. Vooral in het Dovre fjell kan je deze dieren bewonderen. Als je geluk hebt. Hou wel afstand want het blijven wilde beesten.

Onze expedities in Noorwegen

Ook jij kunt dit meemaken. Je kunt één worden met de natuur tijdens één van onze expedities. In Noorwegen organiseren we de Blue label expedities en Red label expedities. Laagdrempelige expedities voor de sportieveling met doorzettingsvermogen. Bij de Red label expedities kun je denken aan de Heroes of Telemark Memorial expedition. Een prachtige tocht waarbij je in de voetsporen treedt van saboteurs uit de Tweede Wereldoorlog.

Onze expedities in andere arctische landen

We organiseren ook expedities in andere landen. Bijvoorbeeld:

App nu met Henk-Jan
1
Heb je een vraag? Even Appen?
Ik geef graag advies over de reis.
Klik op de knop 👇👇