Win een Expeditie deelname met Fjällräven & Arctic Adventure

Win een deelname aan de ‘Heroes of Telemark Memorial Expedition
Hardangervidda, Noorwegen

Vul onderstaande actieformulier in en maak kans op deze prachtige prijs.


fjallraven logo

RED LABEL
Expedition Challenge
Pittige, uitdagende tocht

1
gradient Win een Expeditiedeelname met Fjällräven & Arctic Adventure
1

Goede conditie vereist

Herleef in 9 dagen de historische sabotage route van de ‘Heroes of Telemark‘ in Noorwegen

 • 7 dagen winter expeditie
 • Vol pension (maaltijden & overnachtingen)
 • Originele historische route
 • Langs authentieke hutten
 • Bezoek dé zwaarwaterfabriek
 • Gebruik van groepsmateriaal
 • SPECOPS gids met lokale kennis
 • Maximaal 7 deelnemers

De ‘Heroes of telemark’Memorial Expedition volgt een historische route uit de tweede wereldoorlog. Special forces hebben in die tijd deze route genomen richting de zwaarwaterfabriek in Vemork. Deze hebben zij daar onschadelijk gemaakt.

We treden in de voetsporen van de ‘Heroes’ en komen onder andere langs de hutten waarin zij verbleven.

Onder leiding van poolgids Henk-Jan Geel gaan we het winterse landschap in. Volledig in expeditie stijl.
’s Morgens starten we om 09:00 uur met verplaatsen. Rond een uur of vijf zetten we de tent op. Dan moet er nog veel gebeuren: sneeuw smelten voor water en eten koken. Voordat je eindelijk in je slaapzak ligt is het 22:00 uur en ga je een welverdiende nachtrust tegemoet.

Arctic Adventure regelt de volledige winterexpeditie uitrusting voor je. Ski’s, slaapzakken en tent. Jij regelt alleen je eigen winterkleding. Samen met het team gaan we 7 dagen en 7 nachten genieten en wellicht ook afzien in de winterse kou van Noorwegen.
De tocht in de Hardangervidda brengt je rust, avontuur, inzicht, spanning en kameraadschap. Een ervaring die je bijblijft voor de rest van je leven. Gegarandeerd!

De eerste nacht slapen we meteen al in de tent. Dit doen we 7 keer.
De laatste nacht slapen we in hutten nabij de plaats Vemork.

In Vemork brengen we een bezoek aan het museum waar vroeger de zwaarwaterfabriek in gehuisvest was. Hier krijgen we een privé-rondleiding.

GA OP AVONTUUR MET HENK-JAN

Henk Jan Geel headshot Win een Expeditiedeelname met Fjällräven & Arctic Adventure
Poolgids & expeditieleider
dpl. Sgt. Cdo. 93-12

Oud commando & poolgids met ruim 20 jaar ervaring. Waaronder meerdere tochten in Scandinavië. Oversteek van de Botnische golf en 2x de Groenlandse ijskap.

 • VOLLEDIG VERZORGD

  Vlucht, transfer, materiaal, eten, verblijf, begeleiding

 • ULTIEME WINTEREXPEDITIE

  7 dagen winterexpeditie met tent, ski’s en slee

 • HISTORISCHE ROUTE

  Herleef de geschiedenis van WO2

 • BEZOEK DÉ FABRIEK

  De zwaarwaterfabriek die gesaboteerd werd

 • KUNDIGE BEGELEIDING

  De zekerheid van meer dan 20 jaar ervaring

 • WARM SLAPEN BIJ -25C

  In de speciale expeditietent en je expeditieslaapzak

Actievoorwaarden

Artikel 1: Algemeen

• Deze Actievoorwaarden (hierna: de “Actievoorwaarden”) zijn van toepassing op de winactie (hierna: de “Actie”) die Fjällräven Brand Center Amsterdam in samenwerking met Arctic Adventure gevestigd te Utrecht (hierna: organisator) organiseren van 28 september 2019 tot en met 30 november 2019 (hierna: de “Actieperiode”).

• Deelnemers aan de Actie verklaren door hun deelname aan de Actie akkoord te gaan met de Actievoorwaarden.

• Organisator behoudt zich te allen tijde het recht voor om de Actie, eenzijdig en zonder voorafgaande kennisgeving, te beëindigen, te onderbreken of te wijzigen en/of de Actievoorwaarden en/of de actieproducten/prijzen te wijzigen indien de omstandigheden dit vereisen, zonder op enige wijze tot schadevergoeding gehouden te zijn jegens de deelnemers.

• Vragen en / of klachten met betrekking tot deze Actie, kunt u per e-mail richten aan Arctic Adventure [email protected]

Artikel 2: Deelname

• Deelname aan deze Actie staat open voor eenieder die gedurende de promotie in Nederland woont.

• Deelnemers moeten 18 jaar of ouder zijn.

• Om deel te nemen is minimaal één aankoop nodig in de winkel van Fjällräven Brand Center in Amsterdam met een minimale totaal kassawaarde van €350. De aankoop moet gedurende de promotie periode plaatsvinden. Bewaar de kassabon als aankoopbewijs.

• Winnaars zullen hun medewerking verlenen aan redelijke verzoeken van de organisator tot deelname aan promotionele activiteiten met betrekking tot de Actie, waaronder begrepen publicitaire activiteiten met betrekking tot de prijsuitreiking, via alle media zoals de radio, televisie en internet.

Artikel 3: Speelwijze

De Actie werkt als volgt:

• Koop ter waarde van €350 artikelen in de Fjällräven Brand Store in Amsterdam. Vul online het deelname formulier in. De aankoop moet gedurende de promotie periode plaatsvinden. Bewaar de kassabon als aankoopbewijs

• Ga naar arcticadventure.nl/NoorwegenWinActie en vul je gegevens in.

• Na 30 november zal de winnaar via een trekking bekend worden.

Artikel 4: Prijs

1. De prijs bestaat uit een deelname aan de “Heroes of Telemark Expeditie” van Arctic Adventure. Deze reis vind plaats van 8 – 16 maart 2020.

De reis die wordt aangeboden is zoals op deze webpagina beschreven.
https://arcticadventure.nl/expedities/heroes-telemark-expedition/

2. De prijs is niet in te wisselen voor geld of voor een andere prijs.

3. De prijswinnaar wordt per mail op de hoogte gesteld – ten laatste op 5 december 2019. Indien de winnaar niet reageert gedurende twee (2) maanden, wordt aangenomen dat de winnaar afziet van de prijs.

Artikel 5: Gebruik gegevens

1. Deelnemers dienen als voorwaarde voor hun deelname juist en volledige gegevens (zoals naam en e-mailadres) te verstrekken. Incorrecte of onvolledige inzendingen worden niet in behandeling genomen.

2. Organisatoren zullen alle persoonsgegevens die zij verkrijgt in het kader van deze Actie vertrouwelijk en conform de eisen van de Wet Bescherming Persoonsgegevens behandelen.

3. Door deelname aan de Actie geeft de deelnemer Organisatoren toestemming zijn persoonsgegevens te gebruiken voor communicatie in het kader van de Actie, zoals het informeren van de prijswinnaar.

4. Door deelname aan de Actie geeft de deelnemer Organisatoren toestemming zijn persoonsgegevens te gebruiken voor communicatie van toekomstige acties en aanbiedingen. Deelnemer kan zich hier na de actie voor afmelden.

Artikel 6: Aansprakelijkheid

1. Organisatoren, de door haar ingeschakelde hulppersonen, en / of derden zijn niet aansprakelijk voor enige schade die voortvloeit uit, of op enige andere wijze verband houdt met de Actie en / of de door Organisatoren ter beschikking gestelde prijzen.

2. Ondanks de grootst mogelijke zorg die Organisatoren aan het beheer van haar website(s) en de organisatie van de Actie besteedt, is het mogelijk dat de verstrekte en / of weergegeven informatie onvolledig of onjuist is. Druk- of spelfouten of andere vergelijkbare fouten in door Organisatoren openbaar gemaakt materiaal, van welke aard dan ook, kunnen Organisatoren niet worden tegengeworpen en kunnen op geen enkele wijze een verplichting voor Organisatoren in het leven roepen.

3. Op de prijs zijn de reisvoorwaarden van Arctic Adventure van toepassing.

Artikel 7: Slotbepalingen

De deelnemer zal deze Actievoorwaarden of delen daarvan niet verveelvoudigen dan wel publiceren zonder de uitdrukkelijke voorafgaande toestemming van Organisatoren

Artikel 8: Diversen

1. Op deze voorwaarden is het Nederlandse recht van toepassing.

2. Organisatoren zal met betrekking tot onderhavige Actie in overeenstemming handelen met de “Gedragscode promotionele kansspelen”, die in werking is getreden op 1 januari 2006.

Aldus opgemaakt te Utrecht, september 2019.

Dag 1
verzamelen wij ons vroeg op Schiphol hiervandaan vertrekt de KLM vlucht naar Oslo.

Met de taxi gaan we naar de Solheimstulen Berghut. Na aankomst bij de hut rond 16:00 een korte inspectie van het materiaal gaan we op pad voor de eerste meters door de sneeuw. Rond 19:00 zetten we al de tent op. Onze eerste nacht in de slaapzak ligt voor ons.

Dag 2
ontbijten we in de tent. Om 09:00 staan we gereed voor vertrek. 15 kilometer ligt er voor ons. We slapen die avond weer in een tent op het meer Stryken. De dropzone van het Gunnerside team uit 1942.

Dag 3
gaan we via de Jansbu hut door met de tocht. De stijging die we gisteren hadden om het gebied in te komen is minder. Het is nu voornamelijk vlak en meren gebied. Om 17:00 slaan we kamp op en gaan de branders aan voor het avondeten.

Dag 4
een vlakke dag. De hele dag over een meer lopen. Betere omstandigheden zijn bijna niet denkbaar. Als er nu maar geen storm is, geen white-out komt en de temperatuur aangenaam is. In de Hardangervidda is dit zeer onvoorspelbaar. Een relaxdag? Vast niet…

Dag 5
komen we langs de Svensbu hut. De hut waar team Swallow in heeft geschuild. Historische grond dus. Vanuit de hut gaan we Zuid-zuid-oost. Op naar ons doel. Vemork.

Dag 6
lopen we verder en komen onder andere langs de Langesjå hut aan het Langesjå meer. Met nog 1 dag te gaan is het doel bijna bereikt. Maar we zijn er nog niet. Net als de ECO heeft de Hardangervidda altijd wel een verrassing in petto.

Dag 7
merk je dat het dal in zicht komt. De route gaat langzaam naar beneden. Er is weer wat bos zichtbaar en we zetten de tent op in de buurt van de bewoonde wereld. Maar ondanks dat blijven we natuurlijk onder de radar opereren.

Dag 8
komen we in de ochtend aan bij de Rjukan Fjellstuge. Onze overnachtingsplek voor die avond. Hier laten we onze sleeën achter en vervolgen onze weg richting ons doel. De Zwaarwaterfabriek van Vemork. Via de saboteursroute bereiken we deze fabriek. We hoeven deze niet meer onschadelijk te maken. De fabriek is ontmanteld en sinds enige jaren een prachtig museum over de geschiedenis van deze plek. Uiteraard brengen we een bezoek aan het museum. ’s Middags nemen we de bus naar de Fjellstuge om daar van het avondeten te genieten. We drinken een biertje. Genieten na van een prachtige tocht, van de historie die we samen hebben en van onze kameraadschap. Alle individuen verbonden door onze gemeenschappelijke basis. De groene baret.

Dag 9
staat om 09:00 de taxi voor ons klaar die ons met al onze spullen naar Oslo brengt. Om 17:00 vertrekt de KLM vlucht naar Nederland. Om 18:55 landt de KLM en enige tijd later nemen we afscheid van elkaar.

Op naar nieuwe avonturen.


Bovenstaande programma kan zonder overleg aangepast worden indien de omstandigheden en logistiek dat vereisen.

WhatsApp

We houden vooraf (en vaak ook achteraf) contact met elkaar in een WhatsApp groep.

Conditie

Deze ‘Heroes of Telemark’ Memorial Expedition is een Red Label expeditie. Een uitdagende tocht, maar laagdrempelig van opzet. Toch is een goede conditie noodzakelijk. Afhankelijk van het weer kan het een pittige tocht worden.

De tocht is zwaarder dan een beginnerstocht. We verplaatsen 15 kilometer per dag. Iedereen heeft zijn eigen slee met daarin 25 kilo aan bagage. Onze snelheid zal ongeveer 2 tot 2,5 kilometer per uur zijn. Dus je bent dagelijks tussen de 7 en 8 uur fysiek inspannend bezig. Vergelijk dit met een dagafstand lopen van 20 kilometer met een dagrugzak van 10 kilo en dat 6 dagen achter elkaar.

Als je dat aankunt. Dan kun je dat toerlanglaufen met slee achter je aan zeker ook aan.

Heb je hier vragen over? Neem dan contact op met Henk-Jan Geel.

Veiligheid

Tijdens de tocht bevinden we ons in onbewoond gebied. Bij nood is onze positie door de reddingsdiensten altijd te bereiken met een sneeuwscooter.
De gids heeft communicatiemiddelen en zowel digitale (GPS) als analoge (Kompas) navigatie bij zich.
De gids heeft een opleiding in Wilderness Advanced First Aid en WGA I (Wilderness Guide Association)

Toerlanglaufen

Wil je meer (alles) lezen over toerlanglaufen? Want dat is wat we gaan doen tijdens deze expeditie. Lees dat dan op deze Belgische site.

Data

Dit is de prijs die je kunt winnen

Vertrek

Zondag 8 maart 2020.
Verzamelen op Schiphol rond 05:00 uur.

Retour

Maandag 16 maart 2020.
Aankomst op Schiphol rond 19:00 uur.

Dit is inclusief:

 • Vlucht met KLM vanaf Schiphol naar Oslo
 • Vlucht met KLM van Oslo naar Schiphol
 • 1 stuk incheck bagage van 20 kg en handbagage van 10 kg
 • CO2 compensatie via Greenseat
 • Alle taxi transfers in Noorwegen
 • Professionele begeleiding door poolgids Henk-Jan Geel
 • 1 overnachting in een hotel in Vemork
 • 7 overnachtingen in een tent
 • 6 dagen toerlanglauf expeditie
 • Toegang tot het museum van de vm. zwaarwaterfabriek in Vemrok
 • Alle maaltijden vanaf diner zondag 8 maart t/m ontbijt maandag 16 maart
 • Groepsmateriaal (Tent, kooktoestel, brandstof, navigatie middelen, communicatiemiddelen, ehbo)
 • Wintermateriaal (-25 expeditie slaapzak, winterslaapmat, toerlanglaufski’s, skischoenen, skivellen, skistokken, slee, trekgordel)

Dit is exclusief:

 • Reisverzekering met wintersportdekking
 • Drank & persoonlijke uitgaven
 • Persoonlijke uitrusting (zie tabje paklijst)

Dit regelen wij

 • Toerlanglaufski’s
 • Toerlanglaufschoenen
 • Gamaschen
 • Skivellen
 • Skistokken
 • Slee en trekharnas
 • Bagagetas
 • Tenttas
 • Diner beker
 • Eten
 • -30 Expeditieslaapzak
 • 2 Slaapmatjes
 • Kooktoestel
 • Brandstof
 • Pannen
 • Expeditietent
 • Noodbivak
 • Kaarten
 • Kompas
 • GPS
 • Communicatiemiddelen
 • EHBO

Dit regel jij

Eten

 • 2 Thermoflessen
 • Lepel, zakmes

Slapen

 • Lakenzak
 • Zak/Hoofdlamp

Hygiëne

 • Persoonlijke medicatie
 • Toiletspullen

Kleding

 • Sokken
 • T-shirt
 • Dons Sloffen
 • Korte onderbroek
 • Lange onderbroek
 • Fleecebroek/legging
 • Windshellbroek
 • Lang thermo hemd
 • Fleece trui
 • Fleece jas
 • Jas winddicht
 • Dons jack (Te huur via Arctic Adventure)
 • Paar handschoenen
 • Dikke wollen wanten
 • Buitenwanten
 • Muts
 • Buff / Bivakmuts
 • Gletsjerbril
 • Skibril

Gedetailleerde paklijst krijg je na je aanmelding, of op verzoek.

Veelgestelde vragen

Nou dat komt mooi uit. We gaan ook niet skiën. We gaan toerlanglaufen. Dat gaat voornamelijk horizontaal en best langzaam. Achter je heb je een slee met je eigen uitrusting en langzaam verplaats je je stap voor stap door het witte landschap.
Dus we gaan niet een berg af skiën als je daar aan dacht.

Je hoeft echt geen marathon te kunnen rennen. Maar een goede conditie is wel handig. Dat maakt de hele tocht leuker. Zowel voor jou als voor je teamgenoten.

Deze tocht is een Red Label expeditie
Ik zeg zelf dat je 10 kilometer moet kunnen wandelen, met een rugzak van 10 kilo op je rug. En dat dan 10 dagen achter elkaar.
Alternatief kan zijn dat je 10 kilometer aan een stuk door kan hardlopen of joggen.
Duurconditie, daar gaat het om. Al zit 80% van je conditie tussen je oren. Think about that. :-)

Ja. Nou ja, bijna dan. Jij moet alleen je persoonlijke kleding regelen. Ik regel onder andere je ski’s, schoenen, slaapzak, matje. Maar ook de tent, slee, navigatie en communicatie middelen. Ook regel ik het eten, het vliegticket en de overnachtingen.
Dus eigenlijk hoef je nergens aan te denken behalve een jas, broek, muts en een paar handschoenen. En als je een keer op wintersport bent geweest, liggen die dingen vast wel ergens in een kast.

Blijven bewegen. Ach, weet je. Het valt wel mee met die kou. Vaak is het een heel droge kou. Heel anders dan dat wij in Nederland gewend zijn. Hier in Nederland is koud ook meteen koud. In Arctisch gebied is de kou anders. Daar kan je je op kleden. Donsjas aan, goed eten en blijven bewegen. Heerlijk.
Ja, ik heb makkelijk praten. Ik heb dit al zo vaak meegemaakt. Dus eigenlijk is er maar één manier om dit zelf te ervaren. Ga mee! :-)

Ja, dat kan. In overleg is het vliegveld waar je vanaf vertrekt aan te passen. Je boekt dan zelf je ticket.

Ja, dat kan. Afhankelijk waar je woont, kan dit wel heel erg ver rijden zijn. Neem even contact op om dit te bespreken.

Win een Xtorm Zonnepaneel & Powerbank
twv € 170,-

Meld je aan voor de Arctic Adventure Happenings.
Zo maak je automatisch kans op deze gave prijs.

 

Win een zonnepaneel en een powerbank van Xtorm. Ter waarde van € 170,-Doe mee en win!
+ +