Door: Pim, 1956
Expeditie: Heroes of Telemark 2020
Locatie: Hardangervidda, Noorwegen

De ‘HEROES OF TELEMARK’ MEMORIAL EXPEDITION voerde ons onder zijn leiding in een week tijd 100 km over de Hardangervidda Hoogvlakte in zuid Noorwegen. We bewogen voort op toerski’s met een slee achter ons aan voor de bagage en de kampeerspullen.

Het was bitter koud, het waaide guur, het sneeuwde genadeloos en 8 vreemden werden kameraden, doorstonden de ontberingen, gingen geloven in eigen mogelijkheden en ver daaraan voorbij; hadden het goed, liepen fluitend in de zon en sleeden joelend de helling af en kampeerden in een tent bij de laagste temperaturen die je voor mogelijk houdt.

De tocht was zwaar, zwaarder dan ik had ingeschat en ik ontdekte hoe goed het is om eens een paar dagen niets anders aan je hoofd te hebben dan dit ene moment en de manier om van daaruit naar het volgende moment te leven. Dagelijkse sores worden peanuts.

Zo’n reis is een onderzoek naar je eigen waarden. Terug uit de wildernis bleek in de bewoonde wereld de Corona-pandemie om zich heen te grijpen en met dank aan KLM konden we nog net op tijd wegkomen uit Noorwegen en terug naar Nederland.

Ik kan iedereen aanraden om áls je een expeditie in de sneeuw een uitdaging vindt op reis te gaan met Arctic Adventure

Laatste plekken beschikbaar. Neem nu meteen een optie.Bekijk het expeditie-overzicht
+ +
App nu met Henk-Jan
1
Heb je een vraag? Even Appen?
Ik geef graag advies over de reis.
Klik op de knop 👇👇