Door: Arjen, 1973
Expeditie: Arctic Grand Slam 2019
Locatie: Jukkasjärvi, Zweden

Afgelopen februari ging ik mee met Henk-Jan Geel van Arctic Adventure, op een ‘expedition experience’ in Lapland, Zweden, en dit in ‘expeditie-stijl’. Ik heb wat ervaring met outdoor / survival / bushcraft, maar dit was een totaal nieuwe ervaring.

Een fantastisch georganiseerde tocht van 69km back-country skieing, met een slee achter me met al m’n bagage en 89 waanzinnige kilometers op de hondenslee.

Het was afzien, mijn grenzen werden opgezocht, mijn uithoudingsvermogen werd op de proef gesteld, maar onder de enthousiaste leiding van Henk-Jan werd het een ervaring die ik nooit meer zal vergeten.

Adembenemende natuur, oneindige sneeuwlandschappen, bevroren meren die overgestoken moesten worden, overnachtingen in tentjes bij -20 graden, kraakheldere sterrenhemel met een arctic moon en het sprookjesachtige noorderlicht, ontmoetingen met elanden en rendieren, huskies die mijn hart gestolen hebben, bij -30 een sauna uitrennen en op m’n rug in de sneeuw op een bevroren meer naar de sterrenhemel kijken, en een waanzinnig team met andere deelnemers aan deze tocht

Woorden schieten tekort om deze ervaring te beschrijven. Het heeft me veranderd als persoon, heeft me positieve energie gegeven om er thuis weer vol voor te kunnen gaan. Dank je wel Henk-Jan, dank jullie wel teamgenoten, voor deze onvoorstelbare ervaring.

Zoek je iets nieuws? Wil je kijken waar je grens ligt, en wil je verder gaan? Wil je de overweldigende ruigheid van het poolgebied ervaren op een manier die je nog niet eerder meegemaakt heb? Heb je geen zin in touroperators en bustripjes met een braaf reisgezelschap, maar wil je met je team vérder gaan? Dan hoef je niet verder te zoeken.

Neem contact op met Henk-Jan Geel van Arctic Adventure. Je zal er geen spijt van krijgen!

Laatste plekken beschikbaar. Neem nu meteen een optie.Bekijk het expeditie-overzicht
+ +
App nu met Henk-Jan
1
Heb je een vraag? Even Appen?
Ik geef graag advies over de reis.
Klik op de knop 👇👇